יום שישי, 21 באוקטובר 2011

ארוחה חלבית



השבת החלטתי להכין ארוחת ערב חלבית


הכנתי בורקסים במילוי גבינות מלוחות ..לזניה ...וכמובן נישאר לי כמות נדיבה של מילוי גבינות ...חשבתי לעצמי מה שוב להקפיא את המילוי לא בא בחשבון

אז החלטתי להכין קיש מהר הכנתי בצק והוספתי למילוי פיטריות ובצל מטגן ..והנה לכם קיש טעים וקל להכנה,,,,





מצרכים לקיש:

200 גרם חמאה,

חבילה אבקת אפיה ,

כף מלח,כף פלפל שחור,כף בצל מטוגן ,כף שום כתוש,

חצי כוס חלב קר,

2-3 כוסות קמח ....או כמה שניספג.

אופן ההכנה:

להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר חוץ מהקמח לערב היטב להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נעים למגע ....לשטח את הבצק לתבנית (אני הכנתי בתבנית עגולה קטנה חד פעמי מהבצק הכנתי 2 תבניות ונישאר לי כמות נדיבה של בצק הקפאתי לפעם הבא..)

מילוי גבינות:

250 גרם גבינה לבנה

קוביה קטנה בולגרית מפוררת .

ביצה, קורט מלח,קורט פלפל שחור גרוס, כף בצל מטוגן ,2-3 שיני שום כתוש לא חובה,

אופן ההכנה:

לערבב היטב את הגבינות להוסיף את הביצה ואת התבלינים לערבב היטב לספיגת הטעמים .אם צריך להוסיף

תיבול מוסיפים הכל לפי הטעם...לישפוך את העיסה לבצק לאפות בחום של 180 מעלות כ-20 דקות .

זו מנה עשירה וטעימה בתוספת סלט ירקות קוביות גבינה פטה וזיתים ..
 
 
תודה שבקרתם אותי במטבחי
באהבה לינדוש.


 











.





תגובה 1:

  1. הי לינדה
    מאד מאד אוהבת קישים כאלה. זה תענוג אמיתי לאכול אותם.
    והאמת שאף פעם לא הכנתי בסיס לקיש עם חלב כמו במתכון שלך וזה נשמע מעניין
    תודה!

    השבמחק