יום ראשון, 15 במאי 2011

קלופס

הקלופס נולד הרוב אצל עדות אשכנז.וכך הכרתי.
אז הנה אני משתפת אותכם במתכון עם מעט שידרוג .
חומרים לקלופס:
קילו בשר טחון (אני השתמשתי בחצי בקר וחצי הודו)
4חצילים בינונים.
4בצלים.
חצי חבילה פיטרוזיליה.
כמה עלי נענע (לא חובה )זה נותן טעם מיוחד.
2ביצים.
2כפות שמן.
כף כמון,כף פלפל שחור,כף אבקת מרק,כף מלח,
חצי כוס מים פושרים+כף אבקת מרק .
6ביצים קשות.

אופן ההכנה:
לקלף את החצילים לחתוך לקוביות לבשל בתוך סיר מים עם כף מלח.
לתת בישול קל עד שהחצילים מתרכחים מעט .לקרר לסנן ולהניח בצד
בנתיים להכניס את הבשר לקערה גדולה להוסיף את התבלינים .
להוסיף את הבצלים הקצוצים דק, ואת הפיטרוזיליה ואת הנענעקצוצים דק.להוסיף את הביצים ואת השמן לערבב היטב את העיסה להוסיף את החצילים ולהמשיך לערבב .להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בנתיים לחמם תנור לחום בינוני180 מעלות .לקחת 3תבניות אינגלש קייק לשמן אותם מעט .לקלף את הביצים הקשות לפרוס אותם לחצי
כך שמכל ביצה יש שני חציים.להוציא את העיסה לערבב שוב היטב
לחלק את העיסה ל3כדורים!! לשטח  כל כדור בעזרת כך היד מעט לחה
לקחת את חצאי הביצים ולהניח אותם במרכז העיסה לגלגל לרולדה ולהניח כל רולדה בתבנית .לקחת את המים הפושרים להוסיף את כף אבקת המרק לערבב היטב ולצקת על כל רולדה כמה כפות מרק.
לאפות כשעה על חום בינוני אחרי האפיה להוציא מהתנור לתת להתקרר
לפרוס פרוסות לפי הסועדים .(ניתן לטגן כל פרוסה במעט שמן משני הצדדים)
           יום נעים וטעים מלינדוש


הקלופס מוצג בשלבים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית