יום שני, 1 בנובמבר 2010

...מעשה בלחם .

לחם רבותי לחם כמה שזה טעים ...
.


מתכון ללחם לבן.
קילו קמח רגיל לבן.
2כפות שמרים יבשים.
רבע כוס שמן רגיל.
כף מלח.
כף סוכר.
מים פושרים כמה שניספג .(בין 1-2 כוסות בערך)

אופן ההכנה:
לקערת המיסקר להכניס את הקמח מנופה חובה.
להוסיף את השמרים ואת הסוכר.לערבב היטב להוסיף את השמן ואת המלח ולאחר מכן להוסיף כוס מים וללוש עד לקבלת
בצק רך ונעים למגע אם צריך להוסיף עוד מים מוסיפים בהתאם .
לתתלבצק לנוח לתפיחה כפולה .אחרי שתפח ללוש היטב שוב להורדת האויר ,לכסות שוב לתת תפיחה נוספת.
בנתים לחמם את התנור לחום של 190 מעלות .
אני אופה את הלחמים בתבניות חד פעמי ללחמים .(ניתן לקנות בחנויות מתמחות)
אחרי התפיחה לחלק את הבצק ל4כדורים כל כדור ללוש היטב לרדד לרולדה ולהניח על התבנית ..או להכין צמה משלוש או משתיים..
אופים בתנור שחומם מראש כ-20-30 דקות או עד שהלחם מוכן.(איך יודעים שזה מוכן נותנים נקישות בתחתית הלחם
ואם זה משמיע נקישה בומית זה סימן שמוכן.

בתיאבון ולבריאות מלינדוש.
אשמח לישמוע תגובות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה