יום ראשון, 12 בספטמבר 2010

עוגיות יבשות -כעכים ..


.
.

כעכים של דודה מרים.
מצרכים:
קילו קמח.
2כוסות סוכר.
6ביצים.
כוס וחצי שמן או 350 גרם חמאה או מרגרינה.
כוס מיץ תפוזים או מים.
כוס שומשום.
4שקיות אבקת אפיה .
2שקיות סוכר וניל+כפית תמצית מי ורדים או שקדים חובה.
 אופן ההכנה.
להכניס את החומרים לקערת המיקסר פרט לקמח לערבל היטב את הכל ואחרי זה להוסיף את הקמח.
הבצק דביק מעט לא להוסיף קמח.להניח לנוח כשעה בערך מחוץ למקרר.

בנתיים לחמם את התנור לחום של 180 מעלות לרפד תבניות בניר אפיה.
לחלק את הבצק ל-2  וכל  חלק לרדד לעלה, לקחת פורמת בצורת חישוק להכין עיגולים ולהויצא מהמרכז עיגול קטן .
אני את העיגולים הקטנים גם אפיתי אותם ...להניח את הכעכים במרחקים כי הם מתפשטים בזמן האפיה.
לאפות את העוגיות עד לקבלת צבע זהוב. 

חג שמח .
לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם