יום שישי, 27 באוגוסט 2010

מקרוד ..עוגיות סולת .


 
אלה עוגיות סולת במילוי תמרים...
בדרך כלל נהוג להכין אותם בחגים ..וגם נהוג לטגן אותם ,,,אז החלטתי לאפות אותם זה יותר בריא


החומרים למקרוד.
קילו סולת .
כוס קמח.כוס שמן.
כוס מיץ תפוזים -או כוס מים.
2שקיות אבקת אפיה.
2שקיות סוכר וניל.
קורט קינמון.


מילוי תמרים..
2חבילות ממרח תמרים .כף קינמון.כף שמן.חופן אגוזים קצוצים.

סירופ.
2כוסות סוכר.4כוסות מים.חצי לימון סחוט.כף דבש.


אופן ההכנה:

להכנסי את הסולת לקערה את הקמח את השמן ולהכל לפי סדר אחרי זה להוסיף את המיץ
לערבב היטב עד לקבלת בצק רך ונעים לכסות את הבצק .

בנתיים להכין את המילוי להכניס לקערה את התמרים ואת יתר החומרים לערבב היטב.

לקחת את הבצק ללוש היטב לחלק את הבצק ל-6כדורים לרדד כל כדור לעלה למרוח מהמילוי לגלגל לרולדה
לסדר בתבנית אפיה את הרולדות במרחווים (אני שמה בכל תבנית 3רולדות)
לסמן לפרוסות לאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר.

להכין את הסירופ לבשל עד לרתיחה אחרי זה להמניך את האש ולתת להתבשל עד לסמיכות להוסיף את הלימון

אחרי שהרולדות התקררו לפרוס את הפרוסות שסימנו ,וכל כמה פרוסות להכניס לסירופ .
לטבול אותם היטב ולהניח על מגש.

חג שמח..

שנה טובה ופוריה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם