יום שבת, 9 במאי 2009

עוגת זברה /לינדוש

המתכון של קרין גורן....

עוגת זברה
כמות: חומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון בלבד, כדי שהחילוץ יהיה נוח)
חומרים
לעוגה:2 מיכלים שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב1 חבילה אינסטנט פודינג וניל1/2 כוס סוכר1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)20 ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)
להרטבת הבסקוויטים:1 כוס חלב
לקישוט:2 שורות של קוביות שוקולד חלב (טבלה, לא להפריד לקוביות)
אופן ההכנה
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד הוא נוגע בתחתית התבנית.ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית. מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
אני לא פיזרתי שוקולד מגורר מעל..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

לאוהבי לחם