דלג לתוכן הראשי

עוגת תפוחים...

מי לא אוהב עוגות תפוחים !שיקום :(

מצרכים: 

5-6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות 

3 ביצים 

1 כוס סוכר (חום או לבן)                   

3/4 כוס שמן 

1 שקית סוכר וניל 

חופן (1/2 כוס) צימוקים/חמוציות 

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם שקדים) 

כפית קינמון 

 1/2 2 כוסות קמח תופח 




אופן ההכנה: 

מחממים תנור לטמפ` של 180 מעלות. 


מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר לקצף קרמי ולאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר ומערבבים .

שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים לפי הסדר ומערבבים. 


מתקבלת עיסה כבדה וסמיכה. 



משמנים תבנית עגולה  או שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את העיסה. 



זמן האפיה לתבנית עגולה  הוא כשעה, בתבניות אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר לכ-45 דק`. יש לשים לב ולנעוץ קיסם בכדי לבדוק אם 

העוגה מוכנה. 



הערות: 

* העוגה נהדרת כשהיא במקרר במיוחד בימים חמים אלו. בניגוד לעוגות בחושות היא לא מתייבשת במקרר ואין צורך לחמם לפני שאוכלים. 

* ניתן להקפיא ולהפשיר על השיש. טעם העוגה לא נפגם. 

* ניתן לגוון בסוג האגוזים. 

* ניתן להשתמש בכל סוגי התפוחים. או כל פרי שאוהבים ..ניתן גם להוסיף פיצפוצי שוקולד .


ניפגש במתכון הבא 

מהמטבח של לינדוש 




   עוגת השבת שלי ..

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מאפה ממולא בבשר

לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים  במילוי בשר .

מצרכים: חבילה בצק עלים 500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר) . 3בצלים פרוסים לפרוסות. כף כמון. כף פלפל שחור. כפית קינמון. כף מלח.
אופן ההכנה: לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר , להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים , ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה. באהבה מלינדוש אשמח לישמוע תגבובות.

עוגות ועוגיות לפורים ולכל אירוע..

פורים בפתח רוצים משלוחי-מנות תזמינו אצל לינדוש עוגיות מכל הסוגים והמינים והכל לפי בקשת הלקוח...





ניתן להזמין מגשים מוכנים או עוגיות לפי משקל ..
לינדוש באהבה
052-2946665

תפוחי-אדמה כתוספת למנה עקרית /מהמטחבח של לינדוש