יום ראשון, 14 בספטמבר 2014

עוגת תפוחים...

מי לא אוהב עוגות תפוחים !שיקום :(

מצרכים: 

5-6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות 

3 ביצים 

1 כוס סוכר (חום או לבן)                   

3/4 כוס שמן 

1 שקית סוכר וניל 

חופן (1/2 כוס) צימוקים/חמוציות 

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם שקדים) 

כפית קינמון 

 1/2 2 כוסות קמח תופח 




אופן ההכנה: 

מחממים תנור לטמפ` של 180 מעלות. 


מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר לקצף קרמי ולאחר מכן מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר ומערבבים .

שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים לפי הסדר ומערבבים. 


מתקבלת עיסה כבדה וסמיכה. 



משמנים תבנית עגולה  או שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את העיסה. 



זמן האפיה לתבנית עגולה  הוא כשעה, בתבניות אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר לכ-45 דק`. יש לשים לב ולנעוץ קיסם בכדי לבדוק אם 

העוגה מוכנה. 



הערות: 

* העוגה נהדרת כשהיא במקרר במיוחד בימים חמים אלו. בניגוד לעוגות בחושות היא לא מתייבשת במקרר ואין צורך לחמם לפני שאוכלים. 

* ניתן להקפיא ולהפשיר על השיש. טעם העוגה לא נפגם. 

* ניתן לגוון בסוג האגוזים. 

* ניתן להשתמש בכל סוגי התפוחים. או כל פרי שאוהבים ..ניתן גם להוסיף פיצפוצי שוקולד .


ניפגש במתכון הבא 

מהמטבח של לינדוש 




   עוגת השבת שלי ..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית