יום שלישי, 6 במאי 2014

לחמניות עם בצל +עגבניות מיובשות .לקטרינג.

מתכון ללחמים קטנות ואישיות .

מצרכים:

קילו קמח מנופה (חובה לנפות את הקמח )
2כפות גדושות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים.
רבע כוס שמן זית או קנולה.
2כפות סוכר,
כף גדושה מלח.
13/4 -2 כוסות מים פושרים ,
4בצלים 
כוס עגבניות מיובשות,
זעתר ,
שומשום,קצח,
ביצה למריחה,

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים במעט שמן עד להזהבה,  לתת שהבצלים יתקררו , בינתיים להתחיל בהכנת הבצק,

להכניס את הקמח עם השמרים לקערת המיקסר להוסיף את הסוכר לערבב היטב להוסיף את השמן,
ואת המים להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד לא קשה ולא רך ודביק,,

לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלה כפולה,

 להוציא את הבצק מקערת המיקסר ללוש שוב בידיים. לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים אני חלקתי  12 כדורים וכל כדור כדררתי והנחתי על שולחן העבודה מרחתי מעט שמן שהבצק לא ידבק וגם לא יתייבש .
 לחמם את התנור בחום של 200 מעלות לרפד  תבנית אפיה בנייר אפיה,


לקחת כל כדור ללוש שוב להניח את הכדור על התבנית במרחקים לפתוח את הכדור כמו פיתה אך לא
יותר מידי דק בעזרת כריות כף היד.למרוח את הביצה להניח את המילוי ושוב למרוח ביצה ולפזר שומשום או קצח או כל מה שאוהבים.ולתת לתפוח

 שוב ,לאפות כ20 דקות בערך עד שהמאפה מוכן (כל אחת מכירה את התנור שלה אז אל תוציאו אחרי 

20 דקות שהמאפה לא מוכן או שנישרף)


בתיאבון תהנו ולבריאות ניפגש במתכון הבא 
אשמח לשמוע תגובות.
מהמטבח של לינדוש.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

פשטידה אישית