יום שני, 9 ביולי 2012

עוגות שמרים בשינוי אדרת ..

משתפת אותכם במתכון שמרים קל ומהיר הכנה
================================
המצרכים:
============
קילו קמח,,
4ביצים,
7כפות סוכר,6כפות שמן,
2כפות שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טרים.
200 גרם חמאה או מחמאה.
1-2 כוסות מים פושרים או חלב.
קורט מלח.

המילוי
========:
1)ממרח שוקולד נוטלה.
2)קינמון +סוכר.
3)שקדים.קוקוס
4)ממרח חלבה.

אופן ההכנה:
===========
לנפות את הקמח להכניס לקערת המיקסר להוסיף את הסוכר את הביצים שמן והחמאה לערבב מעט ,
לקחת את השמרים להכניס לכוס עם כפית סוכר וחצי כוס מים פושרים לערבב היטב ולתת לתפוח.
אחרי התפיחה להוסיף ליתר החומרים שבקערת המיקסר לערבב היטב להוסיף את המלח ולהמשיך לערבב עד לקבלת
בצק נעים ולא דביק .לכסות את הבצק לתפיחה כפולה (מכיון שעכשיו קייץ וחם הבצק תופח מהר מאוד.

אחרי התפיחה ללוש בידים להוציא את בועות האויר לחלק את הבצק ל-6כדורים וכל כדור לרדד למלבן למרוח את המילוי
הרצוי לגלגל לרולדה להניח בתבנית (אינגלשקיק)לתת שוב תפיחה ולאחר מכן למרוח ביצה .
לאפות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע חום .

בזמן שהמאפה בתנור יש להכין סירופ .
כוס סוכר ,
1/2 1 כוס מים לתת רתיחה על אש קטנה להוסיף שקית סוכר וניל .
אחרי שהמאפה מוכן למרוח בעזרת מברשת מהסירופ
(כלל ראשון בסירופ שהמאפה חם הסירופ צריך להיות קר או להפך)

ניתן להכין מהבצק רוגלך .
תהנו מהמאפה הטעים אשמח לישמוע תגובות ואם הכנתם שלחו לי תמונה והעלה ההלוג בשמכם.
לינדוש באהבה ..

2 תגובות:

  1. מאפה שמרים זה תמיד בשבילי :)
    ולא איכפת לי באיזה מילוי

    השבמחק
  2. בכייף ויני משאירה לך פרוסה בכל הטעמים.
    לינדוש.

    השבמחק

פשטידה אישית