יום ראשון, 24 ביוני 2012

עוגת מישמש

סיפור קטן ומשעשע לגבי עוגת מישמש ...

קבלתי מהירקן שלי כמות גדולה של משמשים חלקם הכנתי ריבה וחלקם לזלילה וכמובן הבטחתי לאמי להכין לה עוגת פירות שהיא אוהבת ומחכה (היא גם אוהבת עוגות גבינה )וכך התחיל הריצה לחיפוש מתכון קל טעים וכמובן גם פרווה ..
חיפשתי ומצאתי אבל רובם זה חלבי ..נזכרתי יש לי ספרי בישול ואפיה בארון ספרים ישבתי דפדפתי והנה מצאתי לי מתכון מעולה..אפילו בדף רשמתי לי לתזכורת שזו עוגה מעולה ומומלצת !!!
אז יאלה לעבודה ולמלכה.מהספר של" ניחוחות המאפה" של ציפורהקרייזמן..

המצרכים לבצק:
============
100 גרם מרגרינה או חצי כוס שמן,
1/3כוס סוכר
1ביצה,
1/3 כוס מיץ תפוזים,
2כוסות קמח+חצי שקית אבקת אפיה ,
גרידת לימון או כפית תצמית וניל,

למלית:
=======
חצי קילו מישמש
3כפות סוכר,
3כפות ריבה,

אופן ההכנה לבצק:
============
להכניס את המרגרינה עם הסוכר למיקסר לערבל להוסיף את יתר החומרים להמשיך להקציף עד לקבלת עיסה .
לשמן תבנית אפיה (אני השתמשתי בתבניות נייר אינגלשקייק..)לשטח את העיסה לקחת את המשמשים חצוי את החלק הפנימי להניח למעלה ומעל לפזר את הסוכר..
לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה..
להוציא את העוגה למרוח מעל את הריבה ולהכניס שוב כ5דקות ולהוציא את העוגה והיא מוכנה ..

ניתן להגיש עם כדור גלידה .

לעוגה טעם של פעם ממש נוסטלגיה .
אשמח לשמוע את תגובתכם ..ואם הכנתם אותה אשמח לעלות אצלי את התמונות שלכם.
באהבה לינדוש.


                                                

4 תגובות:

  1. העוגה נראית מעולה, לינדוש יקירה !
    אהבתי מאד את המתכון,
    נשמע מתכון פשוט וטעים!
    אוהבת מאד עוגות פרי
    ושלך נראית פשוט כמו שצריך !
    חיבוק ממני,
    רותי :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי ..
      נכון זה מתכון פשוט וקל ..ניתן להחליף את הפירות לפי הטעם..ולפי העונה.
      באהבה לינדוש.

      מחק
  2. העוגה נראת ונקראת טעימה
    אושרת מלמד

    השבמחק

לאוהבי לחם