יום רביעי, 12 בינואר 2011

עוגת גבינה עם אפרסקים..

 
את המתכון קבלתי מחברה ...
החומרים:
200 גרם אגוזי מלך קצוצים.
1/3 כוס סוכר חום.
50 גרם חמאה מומסת.
2כוסות מחית אפרסקים (ניתן להכין במעבד מזון)
750 גרם גבינה שמנת .
1כוס סוכר.
1/4 כפית קינמון.
1/2 כפית גינג'ר (לא חובה )
6ביצים.
2גביעי שמנת חמוצה.
1כפית תמצית וניל.
4אפרקסים פרוסים דק לקישוט מעל העוגה.(ניתן להשתמש בשימורים)

אופן ההכנה.
---------------
מחממים תנור בחום של 165 מעלות.
קוצצים דק במעבד מזון את האגוזים ומעבירים לקערה.מוסיפים את החמאה המומסת ואת הסוכר החום מערבבים היטב.
מניחים את התערובת בתחתית תבנית (קוטר 26 ) מרופדת בנייר אפיה.
תוך כדי לחיצה.אופים כ-12 דקות ומניחים הצד לצינון.
מוסיפים למחית האפרסקים את הסוכר הלבן ו3/4 כוס שמנת חמוצה ואת הגבינת השמנת.,הקינמון והגינג'ר ומעבירים למעבד מזון עד לקבלת מחית.לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת כל פעם עד לקבלת תערובת אחידה.
את התערובת יוצקים על התחתית האגוזים המצוננת.
אופים כ-75 דקות עד שהתערובת מתיצבת חלקית (המרכז עדיין יכול להתנדנד)
מקציפים בקערה 11/4 כוסות שמנת חמוצה עם 3כפות סוכר.וכפית תמצית וניל.
מצפים את העוגה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות.נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מכסים בעדינות בנילון ניצמד ומכניסים למקרר לארבע שעות.
לקישוט
=======
ניתן לפזר את פרוסות האפרסקים בצורת מניפה מעל העוגה.

בתיאבון /לינדוש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה