עוגיות קפה נמסות בפה..
מרכיבים :
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1/2 כוסות סוכר חום.
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הקפה נמס והמלח .
חתוכים את החמאה לקוביות ומכניסים לקערה המיקסר מוסיפים את הסוכר הקמח .אבקת האפיה. נס הקפה , מעבדים עד לקבלת פירורי בצק, מפעילים עוד מספר שניות עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון, מאחסנים לשעה במקרר.
מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, בעזרת חותכן עוגיות קורצים עוגיות בבצק, אוספים את השאריות ומרדדים שוב וקורצים עוגיות, מניחים את העוגיות על נייר האפיה ואופים כ-15 דקות או עד להתקשות העוגיות, מוציאים ומצננים על רשת
עוגיות טעימות ניתן להקפיא ..
לינדוש
מרכיבים :
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה
1/2 כוסות סוכר חום.
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הקפה נמס והמלח .
חתוכים את החמאה לקוביות ומכניסים לקערה המיקסר מוסיפים את הסוכר הקמח .אבקת האפיה. נס הקפה , מעבדים עד לקבלת פירורי בצק, מפעילים עוד מספר שניות עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון, מאחסנים לשעה במקרר.
מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ, בעזרת חותכן עוגיות קורצים עוגיות בבצק, אוספים את השאריות ומרדדים שוב וקורצים עוגיות, מניחים את העוגיות על נייר האפיה ואופים כ-15 דקות או עד להתקשות העוגיות, מוציאים ומצננים על רשת
עוגיות טעימות ניתן להקפיא ..
לינדוש
יאו זה יפה
השבמחק